lauantai 10. elokuuta 2013

Keskeneräisiä remontti projekteja

Kun muuttaa uuteen asuntoon, tai oikeastaan jo asuntoja katsoessa alkaa hirveä suunnittelu, nimittäin remonttisuunnittelu. "Pieni pintaremontti" joksi sitä joskus kutsutaan ei todellisuudessa ole aina ihan niin pieni. Tapetinpoistossa vastaan saattaa tulla esimerkiksi tämä:

Kohta kaksi vuotta kesken ollut tapetinpoisto, kuvassa näkyy, että eteisen pöydän alus on täynnä maalipurkkeja ym. Ja meidän Cocokin on päässyt kuvaan :)
Meillä on puhti ihan poissa, koska tuo tapetti ei meinaa millään lähteä kyprokkilevyseinästä, jota ei oltu pohjamaalattu. Onneksi tuo on makuuhuoneen viimeinen seinä ja olohuone jätetään seuraaville. Kylpyhuoneessa halusin maalata katon, saunanoven ja oven sekä ikkunan karmit valkoisella, sekin on vähän vielä kesken, mutta se pitäisi saada tänä viikonloppuna tehtyä loppuun.

En tiedä miksi ikkunan ja oven karmit oli jätetty puunvärisiksi vaikka itse ikkuna ja ovi ovat valkoisia. Samaan sarjaan kuuluu valkoinen ikkuna puisessa saunassa.
Kylpyhuoneen katon maalaus on kyllä kannattanut, siellä oli heti valoisampaa pelkän tartuntamaalin jälkeen ja jostain syystä en enää niin inhoa meidän lattialaattoja.

Meillä on alle kahden neliön kokoinen tuulikaappi. Siellä oli muuttaessa muovimatto ja ajattelin, että noin pieniin neliöihin laatat ei tule kalliiksi ja saa pienellä jutulla paljon tyylikkäämmän. Tuulikaapin lattianlaittokin on kannattanut vaikka sekin vastusti aluksi. Muovimatto oli ilmeisesti liimattu betoniin, josta me saatiin hakata se irti. Siinä meni vähän kauemmin kuin oltiin ajateltu, mutta lopputulos on todella hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti